Blocul ACUM pierde sprijinul moldovenilor din diasporă! Năstase încearcă să-i calmeze, după ce i-a amăgit

Liderul Partidului Demnitatea și Adevăr care este și copreședintele blocului „ACUM” vine cun mesaj pentru Diasporă, în încercarea de a atenua din reacțiile negative la anunțul candidaților pentru diasporă din partea blocului electoral. Mesajul lui Năstase vine după ce mai mulți reprezentanți din diasporă și-au arătat indignarea menționând că candidații care vor reprezenta moldovenii din străinătate trebuie să fie din Diasporă și nu din Republica Moldova.

Copreședintele blocului „ACUM” își începe discursul său plasat pe Facebook cu mențiunea că știe „cât de greu este departe de țară: vă înțeleg, poate cel mai bine”

„Știu și cât de greu este aici, Acasă, departe de familie, singur, fără bucuria pe care ți-o pot oferi zilnic copiii tăi atunci când sub privirile tale pe Skype, Facebook sau Odnoklassniki cresc departe, departe de tine, Știu cum se simt cei de Acasă, de care voi sunteți departe. Acum și eu sunt ca și ei! Într-un fel sau altul, indiferent în ce etapă se dorește a se face această evaluare, personal și prin familia mea sunt parte a diasporei moldovenești. Formal, sunt și reprezentantul acesteia în viitoarele alegeri parlamentare, iar locul 2 pe lista ACUM este unul care onorează, dar obligă, în egală măsură!”, spune politicianul.

În continuare, Năstase susține că „…Diaspora va fi reprezentată cu cinste și demnitate, pe fiecare circumscripție în parte. Cu impecabilă conduită publică și politică, cu sinceritate și trasparență…” adugând că „…cei trei candidați ai ACUM care au depus actele corespunzătoare și au trecut cu brio rigorile Comisiei de meritocrație, cei care au misiunea de a câștiga bătălia electorală sunt Maia Sandu, pentru Europa, Dumitru Alaiba, pentru SUA și Canada și Dorin Frăsineanu, pentru circumscripția de la est, inclusiv Rusia.

Liderul PPDA adaugă că „Nominalizarea drept candidat pentru alegerile parlamentare nu este un premiu. Nu a fost niciodată, mai ales în Republica Moldova, o țară în care opoziția este strivită pur și simplu de mașinăria de propagandă a regimului sinistru condus de Plahotniuc și Dodon”.

„Popoarele unite, demne și puternice își scriu propria istorie, transformând vorba în faptă, înlocuind neimplicarea cu suprema asumare, ipotezele cu soluții practice și orgoliile personale cu altruism și determinare colectivă!”, adaugă Andrei Năstase.

Năstase vine și cu un îndemn către cetățenii moldoveni din diasporă și anume ca aceștia să aibă încredere în „ACUM”: „Pentru că suntem oamenii voștri, ai nimănui altcuiva și pentru că împreună vom reuși!”.

Amintim că după anunțarea candidaturilor de către blocul „ACUM”, exponenții Diasporei și-au manifestat public dezamăgirea față de decizia liderului PAS, Maia Sandu, de a candida pe circumscripția Europa de Vest, la alegerile parlamentare din 24 februarie și Dumitru Alaiba pe circumscripția 51, SUA . Ei consideră că ar fi existat mai mulți moldoveni de calitate, care ar fi putut reprezenta diapora în Parlamentul de la Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.