Bilanțul realizărilor echipei lui Ilan Șor în anul 2023: peste 100 de obiecte de infrastructură au fost modernizate și date în exploatare cu succes

Anul 2023 a fost destul de productiv pentru echipa lui Ilan Șor, în ciuda obstacolelor politice create de guvernare. Au fost finalizate numeroase proiecte de infrastructură, și au fost lansate altele noi, care au îmbunătățit viața a zeci de mii de moldoveni. În același timp, familiile cu copii, persoanele nevoiașe și vârstnici au beneficiat de ajutoare financiare.

✓ Succesele din 2022 au continuat cu proiecte de reconstrucție și modernizare a infrastructurii rutiere. În total, au fost asfaltați aproape 50 de kilometri de drum, din peste 30 de localități din țară.

✓ Datorită continuării proiectului de iluminare stradală în 2023, șapte sate au fost scoase din beznă. În acest scop, au fost instalate peste 80 de kilometri de linii pentru alimentarea cu energie electrică și mai mult de 3000 de lămpi LED. Noua infrastructură nu doar a adus lumină pe străzile întunecate, dar a creat și o atmosferă mai sigură pentru săteni.

✓ O atenție sporită a fost acordată copiilor. Echipa lui Ilan Șor a creat în anul precedent 19 terenuri moderne de joacă, cele mai multe în localitățile din Găgăuzia. Totodată, au fost construite 9 estrade de vară și cinci parcuri, unde au fost create condiții confortabile de recreere pentru întreaga familie.

✓ Suplimentar, în contextul lucrărilor de modernizare a instituțiilor de învățământ, au fost date în exploatare 18 școli și o grădiniță, fapt care a permis asigurarea condițiilor confortabile de studii și recreere pentru copii și tineri.

✓ De asemenea, un succes remarcabil a fost finalizarea reabilitării a peste 100 de curți de bloc din Orhei. Acolo au fost reconstruite trotuarele, asfaltate căile de acces, amenajate spații pentru joacă și recreere.

✓ În vara anului 2023, a fost lansat proiectul de renovare a fațadelor clădirilor rezidențiale, care s-a încununat cu reconstrucția de succes a cinci blocuri locative.

✓ Sub conducerea echipei lui Ilan Șor au fost deschise patru obiecte sportive, iar aproximativ 10 instituții sociale au fost modernizate și date în exploatare, aducând beneficii și bucurie locuitorilor țării.

✓ 17 miliarde de lei au fost alocai pentru programul “Satul Moldovenesc”. Orice primărie are posibilitatea să depunăo cerere și să primească bani pentru reconstrucția localității sale.

✓ În municipiul Orhei a continuat implementarea programului “Capital matern”. Datorită programului “Moldova casa mea”, mulți cetățeni au primit asistență pentru a se întoarce acasă și pentru a-și găsi un loc de muncă în țară.

✓ Peste 1.500 de cetățeni moldoveni s-au întors acasă din Israel. Echipa lui Ilan Șor a organizat cinci zboruri charter pentru a scoate oamenii din țara în care au loc operațiuni militare. A fost singura care a reacționat prompt și a salvat compatrioții.

✓ O atenție specială a fost acordată pensionarilor. Indemnizațiile de 1.000 de lei au fost repartizate pe la case, după ce conturile cu ajutoare financiare au fost blocate de actuala guvernare.

✓ Zeci de mii de locuitori și oaspeți ai Moldovei au celebrat sărbătorile de iarnă alături de echipa lui Ilan Șor. Spectacole grandioase au avut loc la Orhei, Bălți, Taraclia și Comrat. Orașele au fost decorate în mod festiv și au devenit cele mai frumoase locuri din Moldova.

✓ OrheiLand a devenit centrul sărbătorilor de iarnă. Un imens patinoar în aer liber, atracții, circ, orășelul de iarnă – toate acestea sunt absolut gratuite.

✓ Orășele de Crăciun au fost deschise și la Taraclia și Comrat. Și acolo totul a fost gratuit pentru vizitatori. Iluminatul și decorul de Anul Nou au devenit un adevărat cadou pentru locuitori și vizitatori.

✓ În localitățile rurale din țară au fost organizate petreceri pentru copii cu surprize plăcute și cadouri dulci, pentru ca buna dispoziție de sărbători să dureze cât mai mult timp.

În total, pe parcursul anului 2023, echipa lui Ilan Șor a modernizat peste 100 de obiecte de infrastructură în toată țara. Această realizare remarcabilă a fost posibilă datorită suportului omului de afaceri și filantropului Ilan Șor, precum și sponsorizărilor pe care el le-a atras.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.