Batrîncea a comentat ridicarea imunității deputatului Mudreac: Un show rușinos și un mod greșit de a înțelege justiția

Un show rușinos și un mod greșit de a înțelege justiția. Așa a calificat vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, solicitarea procurorului interimar de a-i ridica imunitatea parlamentară deputatului PSRM, Radu Mudreac.

Secretarul executiv al PSRM a deplâns lipsa de rezultate pe dosare de rezonanță, precum furtul miliardului sau cazul celor 40 de deputați transfugi.
”Corupția mare a început de la voturile în Parlamentul Republicii Moldova, atunci când au fost schimbate legile cu privire BNM, la garanțiile de stat, când au deschis ușa pentru fărădelegi și câți bani noi întoarcem astăzi înapoi? Oare Radu Mudreac a prejudiciat statul, a participat la acest furturi. Nu, el a fost cu colegii care au atras atenția asupra furtului bancar. Este mai convenabil de venit astăzi după Radu Mudreac și de intrat în 2011 și de făcut acest show. Domnul Robu, în 2019, v-am urat succes, au sunat și niște nume care au oferit sprijinul politic pentru acele fărădelegi. Nicio persoană din cele menționate în 2019 nu a fost trasă la răspundere și nu este condamnată. Probabil că râde conducerea BNM care este în complot cu băncile comerciale și astăzi fac bani, atunci BNM în loc să oprească scoaterea banilor din țară, a participat la aceste lucruri. Râde cineva de la ANRE care de mulți ani se află în complot cu companiile petroliere și fac bani. Râde și cineva care se află în Turcia și nu doar”, a spus deputatul.
Vlad Batrâncea a atras atenția plenului că în prezent sediul central al PSRM este filat de polițiști și ofițeri SIS.
”Noi am protestat de multe ori în fața BNM, ANRE, Procuraturii Generale. Întreb, ce pericol prezintă astăzi Radu Mudreac și noi socialiștii. Mă adresez conducerii MAI și altor instituții, de ce pe strada Columna la momentul de față se află zeci de angajați MAI, persoane de la SIS, care documentează cine intră și cine iese din sediul PSRM. Ce au propus procurorii acestui partid politic care astăzi se află la guvernare?(…) Îmi pare rău că așa înțelegem justiția. Știu că foarte mulți din sală știu cine este Radu Mudreac și ca agricultor, și ca om, dar iată astăzi o zi întreagă luăm parte la un show rușinos”, a menționat deputatul.
Procurorii îl bănuiesc pe Radu Mudreac de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Deputatul a declarat în plen că este gata să colaboreze cu ancheta și a menționat că el personal s-a adresat anterior procurorilor cu clarificări pe marginea acestui dosar.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.