Autoritățile vor oferi suport financiar localităților, care au avut de suferit de pe urma calamitaților naturale din ultimele zile

Pagubele, care au fost provocate de ploile din ultimele zile, au fost discutat la ședința Centrului Unic de Comandă. Potrivit premierului, Ion Chicu, autoritățile locale urmează să prezinte informații din teritoriu în baza căror va fi acordat un ajutor financiar.

“În unele localități am avut inundații, în alte incendii de vegetație. Avem și un sector unde a fost spălat o parte de drum, e vorba de satul Bănești, Telenești, se circulă pe o singură bandă. Deja s-a discutat cu o companie, care repară drumul. Mâine la Comisia pentru Situații Excepționale vor fi prezentate informații despre impactul ploilor, eventual se va veni cu analiza cazurilor. Așteptăm de la comisiile raionale date, dacă este necesar de suport financiar celor, care au avut de suferit”, a spus Ion Chicu.

Potrivit informației Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, în urma ploilor din 2 și 3 mai, au fost afectate mai multe hectare de culturi agricole. În Filipeni, raionul Leova precipitațiile cu grindină  au distrus 15 ha de legume și 9 ha de lucernă. Din cauza ploilor a fost înnămolit un ha de semănături, iar la Comrat ploaia a afectat 72 ha de livezi. Prejudicii au fost raportate și în localitatea Inești, raionul Telenești, unde au fost distruse mai multe terenuri agricole cu floarea soarelui și porumb.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.