Au fost efectuate plățile către bugetele din Orhei, Găgăuzia și Taraclia pentru plata adaosului la pensie

Investitorul care a promis să susțină programul social destinat persoanelor în etate, anunțat de autoritățile din Orhei, Taraclia și UTA Găgăuzia, a transferat prima tranșă a ajutorului financiar.  Despre aceasta a anunțat  luni, 23 octombrie,  pe rețelele de socializare Dinu Țurcanu,  Veaceslav Lupov și Evghenia Guțul. Primaria din Taraclia a publicat și comunicatul de presă corespunzător pe pagina sa.

Astfel, vârstnicii din aceste regiuni, cu pensii mai mici de 3000 de lei, începând din octombrie,  vor beneficia de un adaos în sumă de 1000 de lei, în fiecare lună.

“ Pentru Moldova, această inițiativă este nouă – mai devreme un ajutor similar nu a fost oferit.  Plățile vor fi efectuate cu regularitate. Așa vom îmbunătăți situația materială a cetățenilor, care necesită o grijă și o atenție deosebită. Cu timpul, vom face tot posibilul ca și mai mulți pensionari să poată beneficia de acest ajutor!”, a menționat președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

Despre beneficiile ajutorului acordat pensionarilor cu venituri mici a scris și primarul orașului Taraclia.

“Datorită acestui program, pensionarii noștri vor simți o îmbunătățire a situației financiare. Asta înseamnă că vârstnici din Taraclia pot conta pe un ajutor de 1000 de lei în fiecare lună. Asistenții noștri sociali continuă să-i ajute pe bătrâni să depună actele necesare pentru obținerea suplimentelor la pensie”, a subliniat  Veaceslav Lupov.

În Găgăuzia, aproape 17 mii de persoane în etate, cu pensii mai mici de 3000 de lei, au solicitat ajutorului financiar, a scris Bașcanul Evghenia Guțul.

“Menționez că suplimentele la pensii sunt achitate din surse extrabugetare. Astfel, mii de vârstnici din Găgăuzia vor simți grija noastră în aceste vremuri complicate”, a subliniat Evghenia Guțul.

Programul de sprijin social pentru persoanele vârstnice cu pensii mici a fost lansat pe 1 octombrie la Orhei, Taraclia și Găgăuzia, cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor în Etate.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.