Asociația Patronală a Metalelor trage un semnal de alarmă: Scopul final este stoparea și înghețarea activității noastre

Asociația Patronală Moldovenească de Reciclare și Colectare a Metalelor Feroase și Neferoase, astăzi – în cadrul unui briefing de presă, a vorbit despre situația alarmantă din ultimul timp pe piața metalelor, informează TRIBUNA.

Ion Drăniceru, președintele Asociației, a oferit mai multe detalii: „O situație cu pericol iminent nu doar pentru agenții economici, ci și pentru Republica Moldova în general. Am decis să luptăm cu dezinformarea care are loc, inclusiv în mass-media”.

Tot potrivit lui, se reîncearcă o reîmpărțire a sferelor de influență. „Cineva încearcă să preia controlul asupra procesului pe piața metalelor. Noi nu dorim război cu nimeni. Suntem o asociație de companii, fondate de mai bine de 20 de ani. Dorim să ni se permită să activăm și în continuare, fără a fi presați și persecutați”, a adăugat șefia Asociației.

El a mai spus că Asociația este pregătită să ofere informații relevante organelor statului, însă cu o condiție – „în cazul în care vom avea siguranța sau garanția că organele nu sunt controlate de nimeni”.

În același timp, Drăniceru a spus că nu se exagerează cu afirmația că – „asupra noastră se exercită o presiune enormă în ultimul timp, ca să colaborăm cu un agent economic privat – nou fondat, care este controlat de persoane fizice concrete”. „Suntem convinși că se pregătesc ample percheziții la unii agenți economici. Percheziții de amploare au loc deja din 2019: au fost arestate persoane, a fost ridicată tehnica. Nici un dosar nu a fost dus la sfârșit. Organele de stat – se face o impresie că, caută ceva și nu pot găsi. Ne așteptăm la percheziții noi”, a declarat Ion Drăniceru.

Prin urmare, șefia Asociației s-a adresat Procurorului General, Alexandru Stoianoglo. „Mesajul dumnealor este clar: că dacă nu vom face ceea ce se sugerează vom avea mari probleme. Denumirea agentului economic și a persoanelor care stau în spatele acestor intimidări nu vom da, sperând că dumnealor vor auzi mesajul. Suntem conștienți de riscurile la care ne expunem, însă avem toată speranța că Procurorul General, Alexandru Stoianoglo, se va interesa de ceea ce urmează să se întâmple și va interveni”, a adăugat Drăniceru.

„Scopul final este stoparea și înghețarea activității noastre, ca mai apoi să fie preluată. Noi nu dorim război cu nimeni, noi vrem să fim lăsați în pace, să alegem noi cu cine să colaborăm. Dacă nu se va reuși acest lucru, vom schimba tactica. Suntem gata să mergem până la capăt, utilizând toate metodele legale pentru a proteja business-ul. Dacă nu se va schimba nimic, vom veni cu detalii concrete”, a conchis șefia Asociației.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.