ANRE precizează: Nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale

Gazele naturale nu se vor scumpi, chiar dacă preţul de import al acestuia, livrat de Gazprom s-a majorat în primele trei luni ale acestui an cu 25 la sută, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, transmite stiridinmoldova.md cu referire la today.md.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) informează, într-un comunicat de presă, că „la momentul actual nu există motive pentru creșterea tarifelor la gazele naturale pentru consumatorii finali, deoarece nu există nici o solicitare în acest sens din partea operatorului SA „Moldovagaz”.

„Pentru o ajustare a tarifelor, SA „Moldovagaz” trebuie să prezinte calcule necesare, cu argumente plauzibile în acest sens. De asemenea, informăm că, potrivit Legii 108 Cu privire la gazele naturale „Consiliul de administrație al Agenţiei este obligat să examineze cererile privind costurile de bază, preţurile şi tarifele reglementate în termen de cel mult 180 de zile calendaristice de la data înregistrării solicitării”, se mai spune în comunicatul ANRE.

În prezent, pentru un volum mai mic de 30 de metri cubi de gaze, consumatorii casnici plătesc 4,70 lei pentru un cub, cu 20 la sută mai puţin decât în 2017. Cei care consumă mai mult de 30 de metri cubi, achită 4,89 lei în loc de 6,13 lei pentru un cub.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.