Liderul PPDA, Andrei Năstase este gata să închine Moldova Moscovei, pentru a obține un avantaj efemer în războiul absurd cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Este opinia jurnaistului Nicolae Federiuc, exprimată într-un editorial publicat pe blogul său, după informațiile privind cooperarea activă a lui Năstase cu serviciile secrete rusești, transmite stiridinmoldova.md cu referire la evenimentul.md.
«Care ar fi motivele acestei vizite controversate, care, în mod sigur, nu prea dă bine la imagine? Răspunsul a fost dat chiar de Năstase, în platoul televiziunii nașului său de cununie. Moscova i-ar putea „vinde” niște informații compromițătoare contra cetățeanului Vladimir Plahotniuc, dușmanul său de moarte. Condițiile acestei ”tranzacții” trebuie însă negociate, așa că prezența fizică este obligatorie», scrie Federiuc.
În opinia jurnalistuui citat, Vlad Plahotniuc a devenit indezirabil la Moscova, iar serviciile speciale rusești vor încerca să se răzbune pe acesta prin intermediul liderului PPDA, Andrei Năstase.
«Moscova vrea capul lui Moțoc și a spus-o cu text deschis prin intermediul presei loiale Kremlinului. Nu de dragul demnității și adevărului și nici de mila moldovenilor ”capturați”, ci pentru că omul respectiv a devenit indezirabil, după ce a declarat-o pe ea însăși indezirabilă. Cine calcă Kremlinul pe bătătură nu are iertare, iar acest lucru îl poate confirma și ultimul nostru comunist, bătrânul general Vladimir Voronin», scrie Nicolae Federiuc.
Scopul Moscovei este, în opinia jurnalistului citat, readucerea Republicii Moldova în sfera de influență a Federației Ruse.
«Așadar, Andrei Năstase ne vrea, din nou, eliberați cu ajutorul rușilor, și speră că moldovenii deșteptați o să-i aprecieze gestul și-i vor ieși în cale cu flori, așa cum s-a întâmplat în ’44, când ostașii sovietici eliberatori au venit aici călare pe tancuri. Nu-i exclus că se vor găsi oameni care să aplaude un astfel de deznodământ și care chiar să creadă sincer că democrația merită un astfel de sacrificiu. Dar vreau să le amintesc acestora că rusul e dispus să „elibereze” țări străine doar cu o condiție – să nu mai plece niciodată de acolo. A demonstrat-o fără drept de apel în 1812, în 1940 și în 1944», conchide Federiuc.
0 Comment