Analist: Dacă PSRM și PCRM nu vor comite greșelile blocului ACUM, putem vorbi de o majoritate parlamentară

Blocul politic „Socialiștii și Comuniștii”, format din PSRM și PCRM, are toate șansele să obțină o majoritate parlamentară în urma anticipatelor din 11 iulie 2021.

De această părere este politologul Ian Lisnevsci, care într-o analiză publicată pe portalul Politics a scris că este prima dată în ultimii zeci de ani când electoratul de stânga va fi mobilizat la maxim de două cele mai puternice partide.
“Acest lucru este un semnal pentru partidele de dreapta, care rămân divizate și se află în luptă politică între ei. Electoratul de stânga poate ajunge la 60-65%, la fel cum s-a întâmplat în 2001 și 2005, în condițiile în care a dispărut practic segmentul de centru”, susține Lisnevschi.
Politologul a mai precizat că dacă PSRM și PCRM nu vor comite greșelile blocului ACUM PAS și DA și se vor concentra pe mobilizarea electoratului de stânga, în condițiile de ceartă și divizare pe spectru de dreapta, putem vorbi de o majoritate parlamentară.
“Însă acest rezultat rămâne să fie influențat de strategia campaniei, modul în care va decurge campania electorală și greșelile partidelor de dreapta”, a conchis Lisnevschi.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.