Alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor a boicotat ședința Parlamentului, la care s-a discutat majorarea salariilor angajaților din Sănătate

Astăzi a fost oficializată alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor, deputații cărora au boicotat ședința Parlamentului. Despre aceasta este menționat într-un comunicat de presă al PSRM.

„Regretăm foarte mult că alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor a blocat intrarea în vigoare a mai multor proiecte de legi sociale. Astăzi, Guvernul Chicu urma să-și asume răspunderea în fața Parlamentului pentru pachetul de legi, care prevede dublarea, în etape, a salariilor angajaților în sistemul medical, acordarea a câte 700 de lei pentru beneficiarii de pensii lunare mai mici de 3000 de lei, suplimentarea cu 100 de milioane de lei a fondului de subvenție în agricultură, facilități suplimentare pentru angajații structurilor de forță care vor să-și cumpere prima casă”, se arată în comunicat.

Socialiștii constată cu regret că zeci de mii de angajați în sistemul medical, care acum se află în prima linie de luptă cu pandemia de coronavirus, nu vor primi salarii majorate. Câteva sute de mii de pensionari nu vor primi ajutorul de 700 de lei. Agricultorii, care au avut de suferit în acest an din cauza secetei, nu vor beneficia de suport financiar suplimentar de la stat. Militarii, polițiștii și angajații altor structuri de forță nu vor avea șansa să-și cumpere Prima casă în condiții mai favorabile. „Toți oamenii trebuie să știe că aceasta se întâmplă din cauza iresponsabilității și rea voinței alianței Candu-Sandu-Plaha-Șor, care a blocat intrarea în vigoare a pachetului de legi”, spun membrii PSRM.

Totodată, socialiștii spun că un alt motiv pentru care a fost blocată ședința de astăzi a Parlamentului ar putea fi informația apărută în spațiul public precum că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, ar va veni în plen să ceară retragerea imunității mai multor deputați, implicați în dosarul „furtului miliardului”.

“Astfel putem afirma cu certitudine că”, numele cărora a apărut astăzi în presă”, mai spun socialiștii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.