Află motivul de ce Blocul Electoral al Comuniștilor și Socialiștilor ar putea lua mai multe mandate de deputat decât PAS

Blocul electoral al comuniștilor și socialiștilor ar putea aduna mai multe mandate decât PAS în viitorul Parlament, datorită faptului că în listă se regăsește Vladimir Voronin. Este opinia politologului Pavel Midrigan exprimată în studioul Radio Sputnik Moldova.

Analistul politic Pavel Midrigan susține că Blocul comuniștilor și socialiștilor, care a fost format recent, ar putea obține un număr mai mare de mandate decât PAS. Un factor care ar determina un număr mai mare de voturi în favoarea acestui bloc ar fi faptul că cetățenii cu vârsta de peste 50 de ani sunt foarte activi din punct de vedere electoral. Anume această categorie la precedentele scrutine a votat cu precădere în favoarea socialiștilor.

„Analizați cum participă tinerii la alegeri. La scrutinul prezidențial colacul salvator pentru Maia Sandu a fost diaspora. Acolo cine sunt? Tinerii. La noi, tinerii participă în proporție de nici 30%”, a precizat expertul. 

Pavel Midrigan consideră că multă lume ar vota pentru acest bloc mai ales datorită faptului că pe listă se regăsește Vladimir Voronin, care ar ști să atragă de partea sa populația.

Expertul mai spune că lucrurile în Republica Moldova s-ar putea schimba odată cu învestirea unui nou Parlament, însă doar dacă viitorii deputați vor găsi limbaj comun. Analistul susține că, indiferent ce partid politic ar accede în viitorul Parlament, sarcinile deputaților trebuie să coincidă, iar aceștia trebuie să lucreze pentru securitatea oamenilor, asigurarea cu locuri de muncă, soluționarea problemelor economice și sociale.

„Sunt probleme comune și nimeni nu poate fugi de ele. Uniți-vă în numele acestor probleme pentru a mișca lucrurile într-o direcție favorabilă”, a menționat Pavel Midrigan.

Amintim că în Republica Moldova au loc alegeri parlamentare anticipate pe data de 11 iulie.

Sursa: sputnik.md

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.