Află care facilități se vor anula chiar de mâine, după ce Curtea a declarat neconstituțională starea de urgență

După ce Înalta Curtea, la solicitarea PAS, a declarat neconstituțională decizia Parlamentului de a instituit starea de urgență, au fost anulate un șir de facilități pentru cetățeni și mediul de afaceri. Despre aceasta deputații PSRM au declarat în cadrul unui briefing de presă.

Socialistul Petru Burduja a explicat că de mâine vor fi anulate: moratoriul la controalele de stat, ajutorul de șomaj pentru cei care au pierdut locul de muncă din cauza pandemiei, programul de subvenții a dobânzilor la credit, programul de rambursare a TVA-ului.

“Totodată, de mâine fiscul nu va mai merge la cedări față de agenții economici ce ține de neprezentarea dărilor de seamă sau achitarea impozitelor. De mâine Republica Moldova nu va mai putea fi reprezentată pentru procurarea vaccinului, nu vor mai fi scutiri de taxe la importul vaccinului. Cine va purta responsabilitatea pentru viețile omeneștii?”, se întreabă deputatul Burduja.

Iar socialistul Vladimir Odnostalco a vorbit despre facilitățile sociale, anulate după decizia CC. Este vorba despre compensarea energiei electrice pentru consumatorii casnici, interzicerea întreruperii energiei electrice în caz de neplată, medicamente compensate pentru persoane infectate de COVID, dar și livrarea gratuită la domiciliu.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.