Acceptarea Ucrainei și a altor state în UE va crea probleme la luarea deciziilor în comunitate, spune Secretarul de stat al Franței

Perspectiva europeană a Republicii Moldova, Georgiei și a Ucrainei rămâne incertă. Secretarul de stat pentru afaceri europene al Republicii Franceze, Clément Beaune, a declarat la un post de radio francez că “acceptarea Ucrainei și a altor state în cadrul Uniunii Europene ar putea crea probleme suplimentare la luarea deciziilor în comunitate, însă Bruxelles-ul ar trebui să păstreze perspectiva unui astfel de pas în susținerea Kievului”.

“Aderarea Ucrainei la UE nu se va întâmpla mâine. Peste câțiva ani, nu știu exact când se va întâmpla asta. UE își va lărgi teritoriile după aderarea R.Moldova, a Ucrainei, Georgiei și a altor țări. Dar asta deja va fi un altfel de UE, comunitatea nu va mai putea funcționa ca pe timpuri. Avem dificultăți la luarea deciziilor în prezent, când suntem 27 de state, imaginați-vă ce se va întâmpla când vor fi 35”, a declarat Clément Beaune, joi 10 martie.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.