Absurditate la superlativ. Ceban: Autoritățile centrale îmi cer să retrag autorizația, pe care nu am dat niciodată

Blocarea bulevardului Ștefan cel Mare de către protestatari luni dimineață a fost efectuată în mod deliberat – pentru a arăta că primarul Chișinăului Ion Ceban încurajează acțiunile protestatarilor. Despre aceasta a vorbit edilul în timpul emisiunii Prime Time de la Prime TV.

Edilul spune că timp de câteva săptămâni, de dimineață până seara, președinții de comisii, miniștri, premierul, președintele parlamentului și consilierii Maiei Sandu i-au reproșat că i-a ajutat pe protestatari, că ar trebui să retragă autorizațiile.

„Dar ce autorizație ar trebui să revoc dacă nu am dat nicio autorizație? În al doilea rând, de ce nu acționează poliția în această situație, care este direct responsabilă și împuternicită? Am arătat că nu este nevoie de permisiunea pentru a bloca o stradă. Protestatarii au încălcat legea, iar poliția a trebuit imediat să ia măsuri. Ceea ce a făcut în 5 minute după ce a primit o solicitare din partea mea de a-și îndeplini propriile sarcini. Apropo, în timpul paradei LGBT, poliția nu a avut nevoie de ordin și apel pentru a-i proteja pe participanții la această paradă cu multă atenție”, a menționat Ion Ceban.

Primarul a mai comentat declarația conform căreia pentru acțiunea sa de cinci minute de blocare a Bulevardului Ștefan cel Mare ar putea fi revocat temporar din funcție.

„Am fost amenințat cu suspendarea de când acești indivizi au venit la putere. Nu mi-e frică de aceste amenințări. Cetățenii vor face o evaluare a activității mele”, a spus Ceban.

Răspunzând unei întrebări despre posibilitatea de a rezolva împreună cu guvernul central problema protestatarilor, primarul general a spus că este gata să acorde orice eventual ajutor. Totodată, el a remarcat că în mod regulat, dacă este necesar, oferă asistență autorităților centrale din municipiu, dar primăria în sine nici măcar nu primește un apel de la reprezentanții autorităților centrale în caz de urgență.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.