A fost data start perioadei electorală pentru alegerile locale generale

Astăzi, 19 august, curent, începe perioada electorală pentru alegerile locale generale din 20 octombrie 2019. Programul calendaristic pentru realizarea acțiunilor de organizare și desfășurare a alegerilor, aprobat de CEC, conține atît activități necesare pentru pregătirea scrutinului, cît și pentru desfășurarea campaniei electorale. Perioada electorală va avea o durată maximă de 90 de zile și se va finaliza odată cu confirmarea rezultatelor alegerilor și validarea mandatelor de aleși locali de către instanțele de judecată, transmite stiridinmoldova.md.

Printre principalele acțiuni care vor fi întreprinse se numără: constituirea și organizarea activității organelor electorale inferioare, desemnarea și înregistrarea candidaților, lucrul cu listele electorale, informarea alegătorilor și instruirea funcționarilor electorali, organizarea agitației electorale, monitorizarea alegerilor și reflectarea lor în mijloacele de informare în masă, organizarea votării, numărarea voturilor şi totalizarea rezultatelor alegerilor etc.

Mai multe detalii puteți afla consultînd Programul calendaristic: http://bit.ly/2HdOmhs.

Amintim că, prin hotărîrea Parlamentului Republicii Moldova nr. 53 din 18 iunie 2019 a fost stabilită data de 20 octombrie 2019 pentru desfășurarea alegerilor locale generale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.