A fost autorizat un medicament indicat în tratarea COVID-19

Produsul farmaceutic Molnupiravir, capsule, a câte 200 mg – medicament indicat în tratarea formelor ușoare și moderate de COVID-19, a fost autorizat de Comisia Medicamentului din cadrul Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM). În regim de urgență, urmează a fi avizat prețul produsului, iar după publicarea Ordinului în Monitorul Oficial, preparatul va putea fi plasat pe piața farmaceutică din Republica Moldova, transmite IPN.

Luna trecută, AMDM a oferit pentru doi producători permis de import a preparatului, prin procedura de emitere a autorizației de import a medicamentelor neînregistrate. Astfel că în unele farmacii Molnupiravir poate fi deja găsit.

Molnupiravir este indicat pentru tratamentul formelor ușoare până la moderate ale infecției COVID-19 la adulții cu testul de diagnostic SARS-COV-2 pozitiv și care au cel puțin un factor de risc pentru dezvoltarea unei forme severe a bolii. Astfel de factori de risc sunt obezitatea, vârsta înaintată, diabetul zaharat sau bolile cardiace.

Medicamentul trebuie administrat cât mai curând posibil după stabilirea diagnosticului și în decurs de cinci zile de la debutul simptomelor, deoarece studiile clinice au demonstrat că medicamentul este mai eficient atunci când se administrează în stadiile incipiente ale bolii.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.