Ion Ceban. Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău au fost executate și pe parcursul săptămânii trecute. Unde au avut loc și cât s-a asfaltat

Lucrări de întreținere a infrastructurii rutiere din municipiul Chişinău au fost executate și pe parcursul săptămânii trecute. Potrivit primarului general Ion Ceban, ÎM Regia „Exdrupo” a realizat lucrări de asfaltare pe o suprafață totală de circa 12 mii m2, iar alţi circa 8 mii m2 de asfalt uzat au fost frezaţi, urmând ca în această săptămână să fie aplicat un nou strat de uzură.

„Pe bd. Renașterii Naționale au continuat lucrările de aplicare a stratului de egalizare pe o suprafață de 5,8 mii m2, dar și lucrările de montare a peste 360 de borduri. Pe str. Calea Ieșilor au fost realizate lucrări de asfaltare și frezare pe o suprafață totală de circa 11 mii m2.

În același timp, a fost frezată suprafața carosabilă de 2,7 mii m2 pe str. Sarmizegetusa, fiind pregătită pentru asfaltare în săptămâna curentă. Pe străzile Ion Neculce și Socoleni au continuat lucrările de reparație a trotuarelor, prin înlocuirea bordurilor și amenajarea pietrișului. Totodată, pe străzile Calea Ieșilor și Mihai Viteazul a fost aplicat tratamentul bituminos Slurry Seal pe o suprafață totală de circa 7 mii m2. Lucrările sunt executate de către un antreprenor contractat de Direcția generală transport public și căi de comunicații.

Tot pe parcursul săptămânii trecute au fost reparate sau curățate peste 150 de guri de captare a apelor pluviale şi au fost instalate 41 de indicatoare rutiere, în timp ce altele 70 au fost supuse reparației. Au continuat și acțiunile de reaplicare a marcajelor rutiere, acestea fiind înnoite pe străzile: M. Sadoveanu, B. Voievod, Moscova, Kiev, Valea Crucii. În total, au fost trasate marcaje rutiere pe o suprafaţă de circa 2 mii m2”, a punctat edilul.

Lucrările de întreținere vor continua și în săptămâna curentă, spune primarul. În paralel, în toate sectoarele capitalei sunt în desfăşurare o serie de proiecte de infrastructură. Acestea sunt realizate de preturile de sector şi întreprinderile municipale.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.