Ion Ceban, alături de familia sa la Festivalul Transportului Alternativ – Alternocity Chișinău 2022: Am promovat mersul, folosirea bicicletelor, trotinetelor, rolelor dar și forme de deplasare

Activ, inedit, distractiv! Așa și-au petrecut duminica cei care au participat astăzi la Festivalul Transportului Alternativ – Alternocity Chișinău 2022, organizat în premieră de Primăria Chișinău, pe str. Albișoara din capitală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, scopul evenimentului a fost de a promova mersul pe jos, folosirea bicicletelor, trotinetelor, rolelor precum și a altor forme de deplasare.

„La eveniment am mers cu toată familia, promovând mersul pe bicicletă. A fost o zi plină, un program divers pentru toate vârstele, la care au participat de la copii până la sportivi profesioniști.
Participanții au avut parte de:

Alternohora pe străzile capitalei, cu mijloace alternative de deplasare

Campionatul orașului Chișinău la ciclism

Campionatul Moto Gymkhana Moldova

Campionatul municipiului Chișinău de Patinaj Viteză pe role

Spectacole demonstrative de ridicare a bușteanului, anvelopei și tracțiunea unui tractor

Competiție de mâncare a pizzei la viteză

Concursuri organizate de Poliția Republicii Moldova

Plimbări pentru copii, cu motocicleta

La final au fost premiați toți câștigătorii.

Mulțumesc partenerilor din diverse domenii și responsabililor din cadrul Primăriei Chișinău, pentru implicarea la organizarea primului Festival Transportul Alternativ – Alternocity Chișinău 2022.
Vom continua în același ritm!”, a punctat Ceban.

În toamna anului curent, va fi un eveniment similar, este vorba de Săptămâna Europeană a Mobilității Europene, ce se va desfășura în perioada 16-22 septembrie.

„În Chișinău în această perioadă vom organiza mai multe activități, campanii de informare, evenimente în aer liber. Lucrurile interesante ne unesc”, a conchis primarul.

Share this Post!

Post by News Pro

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.