Lider al socialiștilor spune că președintele țării trebuie să se pronunțe cine va deține interimatul funcției de prim-ministru

Maia Sandu trebuie să spună cine va deține interimatul funcției de prim-ministru după data de 31 decembrie, a declarat președintele fracțiunii parlamentare PSRM, Corneliu Furculiță, într-un interviu pentru Europa Liberă.

”Poate eu nu sunt jurist inițiat în procedurile constituționale, dar, din câte cunosc, dna președintă trebuie să se pronunțe cine îndeplinește interimatul primului ministru”, a spus Furculiță.

Deputatul a precizat că din moment ce socialiștii au optat pentru demisia Guvernului, care a fost sprijinit de PSRM, socialiștii nu mai sunt la guvernare.

Ion Chicu a anunțat că va asigura interimatul funcției de prim-ministru până pe 31 decembrie. Declarația a fost făcută în urma unei întrevederi cu președintele Maia Sandu. Tot până în această dată, vor asigura interimatul funcției actualii miniștri ai Sănătații, Muncii și Protecției Sociale, Finanțelor și Economiei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.