Corneliu Furculiță: Paradoxul constă în aceea că nu toate partidele își doresc anticipate

Socialistul Corneliu Furculiță susține că doar două partide parlamentare pledează astăzi pentru alegeri anticipate. Este vorba despre PSRM și PAS.

Președintele fracțiunii parlamentare PSRM a declarat, într-un interviu pentru Europa Liberă, că celelalte formațiuni din Legislativ trag de timp, pentru că știu bine că în eventualitatea unor anticipate nu vor mai accede în Parlament. 

”Paradoxul constă în aceea că nu toate partidele reprezentate în Parlament își doresc acest lucru sincer. Din cele care sunt la moment, doar două fracțiuni au optat pentru alegeri anticipate sincer. Mă refer la fracțiunea PAS și la fracțiunea socialiștilor. Ceilalți joacă, ceilalți nu au sincera convingere că trebuie să fie alegeri anticipate, că vorbește raționalitatea politică, fiindcă, conform sondajelor, bine, hai să spunem că sondajele poate nu reflectă integral, dar conform sondajelor actuale, doar câteva forțe politice acced în Parlament în urma eventualelor alegeri anticipate și mă refer la PSRM, PAS, Partidul „Șor” și, eventual, Partidul Nostru al lui Renato Usatîi. Iată, la moment, aceste forțe ar accede. Evident că din rațiune politică pot să-și permită alegeri anticipate doar aceste formațiuni, celelalte sunt evident cointeresate, într-un fel sau altul, să lungească această perioadă de luare a deciziei”, a declarat liderul fracțiunii parlamentare PSRM.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.