61 de milioane de euro pentru interconectarea enegetică dintre Republica Moldova și România, oferit de către Banca Mondială

Potrivit Acordului de finanțare, banii vor fi folosiți pentru extinderea stației din Vulcănești, modernizarea stației din Chișinău și construcția liniei electrice aeriene LEA 400 Kv Vulcănești-Chișinău, transmite stiridinmoldova.md.

Ministrul Economiei din R. Moldova a menționat că acest sprijin financiar este extrem de important pentru Republica Moldova.

„Odată cu implementarea acestui proiect se va eficientiza sistemul de transport al energiei electrice, iar astfel vom asigura cetățenilor servicii de înaltă calitate”, a spus ministrul.

În cadrul întrevederii, au mai fost discutate și aspectele de implementare a Programului de restructurare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică (SACET).

La acest capitol au fost abordate etapele următoare de implementare ale Planului de acțiuni pentru optimizarea reglementării SACET și modalitățile de reconectare a instituțiilor publice la SACET, precum spitale, grădinițe, inclusiv reconectarea noilor sub-stații termice individuale și a rețelelor termice asociate.

Reprezentanții Băncii Mondiale au reiterat disponibilitatea continuării dezvoltării proiectelor, în special celor din sectorul energetic, astfel ca cetățenii țării noastre să dispună de servicii moderne, calitative, și desigur, ieftine.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.