60 mln lei au fost alocate pentru reparația acceselor către curțile de blocuri din Chișinău

Reparația acceselor către curțile de bloc și a trotuarelor din sectorul Botanica a demarat la începutul lunii octombrie curent. În total, urmează a fi reabilitate 73 de accese de pe 5 străzi din sector.

Lucrările de reparație includ  decaparea betonului asfaltic uzat și a bordurilor, ridicarea la nivelul drumului a capacelor căminelor de vizitare, amenajarea stratului de fundație și a straturilor de asfalt.

Până în prezent, au fost reparate 18 accese către curțile blocurilor de pe str. Sarmizegetusa, iar alte 13 accese de pe str. Burebista sunt aproape de a fi finalizate. În viitorul apropiat urmează să intre în reparație:

▫️bd. Dacia – 10 accese

▫️str. Trandafirilor – 13 accese

▫️str. Independenței – 19 accese

Valoarea totală a contractului este de 14 mln lei și urmează a fi executat într-o perioadă de 6 luni. Asemenea lucrări sunt preconizate și pentru alte sectoare ale capitalei, la moment fiind în faza de evaluare licitația pentru sec. Ciocana, iar pentru sec. Buiucani urmează a fi demarată procedura de achiziție publică a lucrărilor.

De menționat, că în anul trecut au fost efectuate reparații masive în curțile de blocuri de pe 35 de adrese din orașul Chișinău, iar în alte 230 de curți s-a intervenit parțial, prin plombări și reparații a celor mai avariate zone. De asemenea, în curți s-a lucrat și în cadrul proiectelor de reparație a trotuarelor, care au fost realizate în mai multe sectoare ale capitalei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.