5 autobuze noi de model ISUZU vor suplini ruta nr. 9 din capitală. Ceban: Vrem ca această rută să poată deservi locuitorii capitalei mai calitativ

5 autobuze noi de model ISUZU vor suplini de astăzi ruta nr. 9 din capitală, care are traseul „Piața Dimitrie Cantemir – or. Codru”. Despre acest lucru a vorbit primarul general Ion Ceban în cadrul unei prezentări. Edilul afirmă că sunt foarte multe solicitări din partea cetățenilor pentru a suplini această rută.

„Vream ca această rută să poată deservi locuitorii capitalei mai calitativ, mai eficient. Traseul rămâne același. Facem tot posibilul să facem satisfacem pe parcurs acele necesități ale locuitorilor capitalei. acum avem 15 autobuze noi pe rute, alte 10 stau în parc. Avem un orar strict de livrare și nu avem întârzieri. Condițiile contractuale sunt bune și sunt absolut noi.  Aici era necesitate mare, oamenii au așteptat acest transport. Din cauza lipsei transportului public, locuitorii circulau cu mașinile personale.

Astfel, în total pe rutele din capitală sunt puse în circulație 15 autobuze noi ISUZU, din lotul celor 100 de unități achiziționate de municipalitate în anul curent.

Celelalte 10 autobuze ISUZU lansate, deja completează numărul de unități pe rutele nr. 5 (bd. Cuza Vodă – str. Bucovinei), nr. 19 (Valea Crucii – bd. Moscova) și nr. 26 (str. L. Deleanu  – Str. Doina), unde se atestă insuficiență mai mare de transport”, a declarat edilul.

Primarul general Ion Ceban a mai precizat că încă 10 autobuze noi au ajuns în Parc și urmează să fie înregistrate.

„Restul unităților urmează să ajungă în Parcul Urban de Autobuze până la sfârșitul anului, conform contractului de achiziționare.  De menționat că până la procurarea loturilor respective, Parcul Urban de Autobuze avea în balanța sa 125 unități de transport, doar 53 dintre acestea fiind în stare satisfăcătoare, iar 15 scoase din folosință. Acestea urmează a fi înlocuite treptat cu unitățile noi achiziționate”, a mai adăugat edilul.

Amintim că Primăria municipiului Chișinău a achiziționat în anul curent  100 de autobuze noi ISUZU și 58 autobuze rulate de model MAN, VOLVO și VDL, destinate rutelor din capitală și din suburbiile acesteia.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.