43 de femei din Cahul au absolvit cu succes programul ICT4Women

Tot mai multe femei din Cahul aleg să-și construiască o carieră în domeniul digital, pentru a avea parte de locuri de muncă bine plătite, condiții flexibile și numeroase posibilități de dezvoltare. Pe măsură ce industria IT continuă să se extindă și să evolueze în sudul țării, femeile beneficiază de diverse oportunități educaționale. Printre acestea se numără programul ICT4Women, care oferă cursuri de Social Media Marketing (SMM), Copywriting și Web Development. 43 de femei au absolvit cu succes programul, fiind acum gata să avanseze în domeniile alese.

Maria Pădure are 28 de ani și fiind în concediul de îngrijire a copilului a decis să urmeze cursul de Social Media Marketing, pentru a înțelege mai bine cum funcționează platformele de social media și care sunt modurile prin care pot fi utilizate pentru a promova o companie, a construi un brand și a dezvolta o comunitate online.

„Acest curs de Social Media Marketing m-a ajutat să înteleg cum să dezvolt o strategie eficientă de promovare a unei afaceri pe platformele de social media, aplicând cunoștințele teoretice. Am învățat cum să monitorizez și să analizez performanța campaniilor de social media, astfel încât să pot face ajustări rapide și să optimizez rezultatele în timp real. Cursul mi-a furnizat instrumentele necesare pentru a-mi îmbunătăți abilitățile de analiză a performanțelor pe platformele de social media și de luare a deciziilor informate bazate pe date, pentru a optimiza campaniile de social media. Mă bucur că am avut oportunitatea de a alege cursul de Social Media Marketing și îl consider a fi o investiție valoroasă în dezvoltarea mea profesională și personală!”, povestește Maria.

Alte 42 de femei au primit certificatele de absolvire a cursurilor din cadrul programului ICT4Women. Cunoștințele acumulate le vor aplica fie la un nou loc de muncă, fie în dezvoltarea propriei afaceri.

​​„Programul ICT4Women mi-a oferit posibilitatea să actualizez cunoștințele în Copywriting, să simt mai bine ce se cere și cum se scrie acum, în 2023. Este o oportunitate deosebită pentru orice femeie și un plus în autodezvoltarea noastră. Îmi exprim recunoștința pentru această experiență plăcută”, a declarat Iuliana Șcheau, participantă a programului ICT4Women.

Datorită programului ICT4Women, participantele sunt acum mai sigure în propriile forțe, fiind hotărâte să-și atingă scopurile în domeniul digital, spun organizatorii programului.

„Programele pe care cu succes le-am realizat la Cahul sunt acelea care oferă cunoștințe ce stau la mijloc între tehnologiile informaționale și o altă specialitate. Am ales ceea prin ce am putea să facem conversia în domeniul tehnologiilor, ca femeia să depășească frica. Ne bucurăm să avem un număr mare de fete care să ajungă până la final. Mă mândresc pentru acele ore pe care le-ați dedicat, acea motivație pe care ați avut-o ca să obțineți certificatul pe care îl meritați pe deplin”, a afirmat Irina Oriol, Director Adjunct pe Educație, EU4Moldova: Startup City Cahul, ATIC.

„Sunt azi aici ca să vă felicit, să vă încurajez și să spun cât de impresionată sunt pentru că ați urmat aceste cursuri, ați obținut noi competențe și, astfel, aveți oportunitatea să faceți ceva nou, poate să vă schimbați cariera, să câștigați bani în plus sau să aduceți o contribuție comunității”, le-a spus participantelor Catarina Nilsson, Manager de Program, Prim Secretar, Ambasada Suediei la Chișinău.

Programul ICT4Women este la a doua ediție și face parte din proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul, implementat de Asociația Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (ATIC) și finanțat de Uniunea Europeană în parteneriat cu Ambasada Suediei. Scopul programului este de a încuraja femeile să se implice în industria IT și în dezvoltarea propriilor afaceri.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.