200 de migranţi au blocat principala gară din Atena

Traficul feroviar între Atena şi Salonic era perturbat vineri din cauza unui grup de circa 200 de migranţi care au pătruns pe şine într-un protest în care cer deschiderea frontierei greco-macedonene pentru a pleca mai departe spre vestul Europei, transmite stiridinmoldova.md.

„Salonic”, „Germania”, scandau migranţii, unii dintre ei instalând corturi pe peronul gării.

Ca urmare a protestului de la gara din Atena, niciun tren nu a putut să plece, în timp ce poliţia încerca să convingă migranţii să elibereze locul.

Această manifestaţie este „un mesaj pentru Europa, care trebuie să înţeleagă că problema (migraţiei) cere o soluţie europeană”, a spus în faţa presei Miltiadis Klapas, secretar general în Ministerul pentru Politica Migratorie.

În cursul zilei de joi, alte sute de migranţi au părăsit taberele şi s-au adunat pe un câmp din apropierea frontierei de nord a Greciei, iar în faţa taberei de la Diavata, la circa o sută de kilometri de punctul de frontieră de la Idomeni, au avut loc confruntări cu forţele de ordine.

Circa 70.000 de migranţi sunt în prezent în Grecia, ţară care anul acesta a trecut din nou în faţa Spaniei la numărul de sosiri clandestine ale migranţilor în UE. Potrivit Frontex, în primele două luni ale anului au intrat în Grecia circa 5.500 de migranţi, cu o treime mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.