Premierul susține că actualul Parlament s-a discreditat în totalitate

Premierul Ion Chicu susține că Parlamentul Republicii Moldova s-a discreditat în totalitate, iar unica cale de a ieși din impasul politic este dizolvarea acestui Legislativ. Chicu a declarat, luni dimineață, că în funcție de cum se va comporta astăzi opoziția în Parlament, unde Guvernul va încerca pentru a treia oară se prezinte asumarea de răspundere pe rectificarea bugetului, va lua deciziile pe care i le permite legislația.

”Este clar că actualul Parlament s-a discreditat totalmente în fața societății și eu cred că obiectivul principal este de a dizolva acest Parlament, utilizând orice cale legală posibilă. De aceea vom urmări ce se va întâmpla astăzi, la ora 14:00, iar în funcție de comportamentul acestor politicieni vom lua decizia cum mergem mai departe”, a spus premierul după ședința de la Președinție.

Președintele țării, Igor Dodon, a declarat, la sfârșitul săptămânii trecute, că Guvernul ia în calcul opțiunea de a-și da demisia pentru a provoca anticipatele. Asta pentru că după ce coaliția de guvernare a rămas fără majoritate, Parlamentul și-a pierdut legitimitatea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.