Costume de protecție pentru medicii moldoveni. Germania a donat un lot de echipament în valoare de 50 de mii de euro

Germania a donat Republicii Moldova un lot de echipamente de protecție anti-COVID în valoare de 50 de mii de euro. Costumele de protecție vor fi distribuite instituțiilor medicale din Moldova.

Ambasadorul Germaniei în țara noastră, Angela Ganninger, a declarat că echipamentul de protecție a fost confecționat în Republica Moldova.

”Am procurat costume de protecție pentru personalul medical în valoare de aproape 1 milion de lei. Costumele au fost produse aici, în Moldova. Germania este convinsă de faptul că împreună vom reuși să depășim această criză”, a declarat diplomatul.

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a mulțumit Germaniei pentru ajutorul acordat în momente destul de dificile pentru țară.

”Ne exprimăm sinceră recunoștință pentru suportul care vine din partea Germaniei, a UE, în momente dificile și stringente pentru sistemul medical, când trebuie să asigurăm măsuri de protecție individuală pentru fiecare lucrător care este în prima linie”, a spus ministrul.

Dumbrăveanu a remarcat și susținerea pe care a acordat-o Germania agenților economici din țară care au confecționat aceste costume.

”Aceste haine de protecție dispun de avizul ANSP, ceea ce reflectă faptul că ele vor asigura un nivel înalt de protecție pentru lucrătorii medicali”, a declarat ministrul.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.