Vladimir Putin, Emmanuel Macron și Walter Steinmeier i-au transmis mesaje de felicitare lui Igor Dodon de Ziua independenței

De Ziua independenței, mai mulți șefi de state au transmis mesaje de felicitare pentru președintele țării, Igor Dodon, și cetățenii Republicii Moldova. Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a menționat că relațiile dintre cele două popoare se bazează pe prietenie și respect reciproc. Totodată, Putin s-a arătat convins că această cooperare va continua și în viitor, îndeplinind interesele fundamentale ale popoarelor frățești.

Iar președintele Republicii Populare Chineze, Xi Jinping, a scris că în ultimii ani relațiile chino-moldave au cunoscut o dezvoltare stabilă. Cele două state se sprijină ferm în problemele care implică interesele fundamentale, promovează în mod activ colaborările din diferite domenii și lucrează împreună pentru a învinge lupta contra pandemiei COVID-19.

Și președinții țărilor UE au transmis mesaje de susținere. Astfel, liderul de la Paris, Emmanuel Macron, l-a felicitat pe Igor Dodon cu prilejul Zilei Independenței a Republicii Moldova: “Știu cât de dur a fost lovită țara Dvs de epidemia COVID-19 și de consecințele sale economice. Vă asigur că Franța și Uniunea Europeană vor fi alături de Republica Moldova pentru a face față acestei crize”, se arată în mesaj.

Totodată, președintele Germaniei Walter  Steinmeier a precizat că țara sa este dispusă să fie alături de Republica Moldova și să ne sprijine în negocierile menite să ducă la soluționarea conflictului transnistrean.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.