Vlad Batrîncea a discutat cu ambasadorii UE situația politică din Republica Moldova

Situația politică din Moldova și perspectivele de evoluare a acesteia au fost analizate în cadrul unei discuții online dintre vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea, cu ambasadorii Franței, Germaniei și Poloniei în țara noastră.

Batrîncea a vorbit despre încercările de a asigura un dialog autentic, veritabil dintre cele mai importante instituții ale statului, capabil să genereze soluții juridice civilizate pentru situația politică imediată și pentru perspectiva ulterioară. Vicepreședintele Parlamentului a amintit că actualul Legislativ a avut experiența compromisului care a permis realizarea unor schimbări importante pentru țară.

Vlad Batrîncea a accentuat că dialogul este cea mai bună alternativă pentru măsurile radicale care sunt în stare să amplifice criza politică, iar în consecință – pandemică, social-economică.

Vicepreședintele Parlamentului a mai menționat că aprecierea obiectivă și după fapte a situației din țară din partea partenerilor europeni este foarte importantă.

Diplomații UE i-au mulțumit vicespeakerului pentru prezentarea comprehensivă a evenimentelor politice și i-au adresat felicitări cu ocazia alegerii sale în calitate de vicepreședinte al APCE.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.