Vlad Batrîncea a dezvăluit cum Iurie Reniță a ajuns ambasador: A obținut grad diplomatic pe căi ilegale

Fostul ambasador al Republicii Moldova la București, Iurie Reniță, a ajuns în această funcție pe căi ilegale. Despre aceasta deputatul PSRM Vlad Batrîncea a declarat în cadrul unui briefing de presă. Socialistul susține că a sesizat și procuratura în acest sens.

“Promovarea în funcția de ambasador în 2010 s-a produs cu încălcări grave a legii. Se iau decizii politice când cineva se duce ambasador la București. Ca să fie trimis ambasador, el urma să obțină acest grad diplomatic și cei de la Ministerul de externe împreună cu președintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu, au făcut un efort și i-au calculat ca și stagiu diplomatic anii de facultate, care nu au avut nimic comun cu experiența diplomatică și inclusiv trei ani, care dânsul a activat la American British Tobacco – anii 2007-2010”, susține Batrîncea.

Deputatul PSRM spune că deocamdată nu a primit un răspuns de la Procuratura Generală și de la Ministerul de Externe pentru a afla cum a fost posibilă această numire în funcție a lui Reniță.

Amintim că deputatul Blocului ACUM Iurie Reniță a fost Ambasador Extraordinar şi Plenipotențiar al Republicii Moldova în România; Republica Serbia și Muntenegru în perioada anilor 2010-2015.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.