Vizita Ministrului pentru Afaceri Externe, Uniunea Europeană și Cooperare din Spania, Jose Manuel Albares Bueno, la Centrul “Moldexpo”

În ultimele zile de activitate a Centrului Moldexpo, primarul general Ion Ceban i-a făcut o prezentare Ministrului pentru Afaceri Externe, Uniunea Europeană și Cooperare din Spania, Jose Manuel Albares Buenoa, a muncii depuse de la începerea războiului din Ucraina.

„Astăzi, am discutat cu Înaltul Oficial și i-am prezentat condițiile create la Centrul Moldexpo, spațiul pe care l-am amenajat din prima zi de primire a refugiaților, cu zone separate în care erau oferite servicii psihologice, juridice, medicale, de transport și alimentație de trei ori pe zi, inclusiv bufet suedez.

Dl Jose Manuel Albares Buenos a rămas impresionat de condițiile create pentru refugiați într-un timp atât de scurt. Centrul Moldexpo, în ultimile 3 săptămîni s-a transformat într-un adevărat Hub nu doar de triere și ajutor al refugiaților din Ucraina, dar și într-un loc de adăpost cu condiții speciale puse la dispoziție mamelor cu copii, persoanelor de vârsta a treia, dar și persoanelor cu necesități speciale. Sunt recunoscător și adresez mulțumiri echipei Primăriei Chișinău și tuturor voluntarilor, persoanelor de bună-credință care au depus o muncă enormă”, a declarat Ceban.

Edilul spune că l-a informat despre faptul că municipalitatea este în proces de transmitere a încăperilor, în gestiunea Guvernului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.