Viorel Gîrbu, despre majorarea tarifului la energia electrică: Există riscul să continue aceste scumpiri

Scumpirea energiei electrice nu se va opri. Experții economici prognozează și alte majorări, în perioada următoare. Economistul Viorel Gîrbu a declarat la N4 că din cauza prețului mare la gaz scumpirea energiei este inevitabilă.

“Cred că scumpirile urmează să fie, lumina se va scumpi dar nu foarte mult, dar posibilitatea riscului să continue aceste scumpiri sunt foarte mari. Prețul la gazele naturale sunt în creștere, vedem o evoluție nervoasă pe această piață. În acelaști timp, de luna următoare, formula prețului la gazul de import pentru Republica Moldova se schimbă, ponderea prețului stabilit la bursă va fi de 70%, acum a fost 30%, riscăm să avem consum mic de gaze, dar totuși să plătim foarte mult, și de aici vor crește prețurile la energia electrică”, a explicat expertul.

Din 1 aprilie, tariful la energia electrică pentru consumatorii casnici din centrul și sudul Moldovei deserviți de Premier Energy vor crește de la 1,51 lei la 2,17 lei pentru un kWh. Pentru locuitorii din raioanele de nord prețul pentru un kWh va crește de la 2,04 la 2,51 lei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.