Viktor Orban: Ungaria a fost și este un susținător al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană

Premierul Ungariei, Victor Orban, se află într-o vizită oficială la Chișinău. Acesta s-a întâlnit cu prim-ministrul Ion Chicu, iar în cadrul întrevederii a fost semnată Declarația comună privind parteneriatul strategic între Moldova și Ungaria, transmite stiridinmoldova.md.

„Am avut discuții foarte bune care pun baza unor acțiuni concrete pentru a atinge obiective pragmatice de colaborare în spiritul încrederii, solidarității, sprijinului și respectului reciproc”, a declarat Ion Chicu.

„Există potențial economic care nu a fost suficient explorat, sunt bucuros că partea maghiară este dispusă să investească, prin intermediul fondului de 100 de milioane de dolari, în Republica Moldova. Suntem gata să oferim regim fiscal atractiv companiilor maghiare”, a mai adăugat Ion Chicu.

La rândul său, Viktor Orban a spus, Ungaria a fost și este un susținător al integrării Republicii Moldova în Uniunea Europeană. 

„Avem suficient de multă experiență în Uniunea Europeană pentru a spune că nu este ușor, aflându-te în UE, să îți aperi interesele naționale, dar este mai bine să fii înăuntrul UE, decât în afara ei”, a subliniat Orban.

Orban a adăugat că interesul maghiar este de a investi în sectorul agricol din Moldova și în domeniul învățământului și că fondul de 100 de milioane de dolari existent va fi utilizat pentru dezvoltarea cooperării economice între Ungaria și Republica Moldova.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.