VIDEO // Vladimir Voronin, indignat de acțiunile politicienilor din PAS, care duminică au blocat dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova din regiunea transnistreană

Reunificarea țării nu va avea loc niciodată, dacă cetățenii Republicii Moldova din Transnistria vor fi numiți separatiști, susține fostul președinte Vladimir Voronin. Liderul comuniștilor a declarat într-o emisiunea televizată, că utilizarea acestei noțiuni poate duce la pierderea  cetățenilor noștri din stânga Nistrului. 

Voronin s-a arătat indignat de acțiunile politicienilor din PAS și a unor combatanți, care duminică au blocat dreptul la vot al cetățenilor Republicii Moldova din regiunea transnistreană. Acesta susține că dreptul de a alege îl au toți cetățenii care dețin actele de identitate ale Republicii Moldova.

”Cum poți să numești cetățeanul Republicii Moldova separatist? Oamenii au venit cu buletinele de identitate ale noastre, ca cetățeni ai   Republicii Moldova. Cu ce ocazie ei îi numesc separatiști. De ce? Doar pentru că ei trăiesc acolo? Aceasta și este problema noastră. Este rușine cine-și permite așa ceva. Vin oamenii să voteze. Bucurați-vă”, a declarat Voronin.

Deputatul PAS, Igor Grosu, acreditat în calitate de observator la Consiliul Electoral de Circumscripție Leova, a blocat, duminică, cu mașina personală drumul Bender-Varnița. Acesta, susținut de unii combatanți, le-a interzis cetățenilor Republicii Moldova din stânga Nistrului să meargă să voteze la secția din Varnița.

Etnicii din Republica Moldova au declarat, într-o conferință de presă, că blocarea alegătorilor din regiunea de est a republicii este o încălcare gravă a drepturilor fundamentale ale omului și Constituției. Potrivit acestora, provocările care au avut loc pe 1 noiembrie la Varnița divizează și mai mult cetățenii de pe cele două maluri ale Nistrului.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.