VIDEO// Ungaria a criticat dur ambasadorul UE la Chișinău pentru implicare în campania electorală din Moldova

Ungaria a criticat dur imixtiunea șefului Delegației UE la Chișinău în alegerile prezidențiale din Republica Moldova. Aflat într-o vizită în țara noastră, ministrul Afacerilor Externe și Comerțului al Ungariei, Péter Szijjártó, a calificat implicarea lui Peter Michalko drept lipsă de respect față de cetățenii Republicii Moldova.

”Această situație de pandemie ne-a arătat clar ce rol important are cooperarea internațională. Ar fi timpul ca această cooperare internațională să revină pe tărâmul respectului reciproc. Dacă vorbim de respect reciproc, intervenția în treburile interne ale altui stat nu are loc. Modul în care s-a comportat șeful Delegației UE în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din Republica Moldova nu se încape în acest respect reciproc”, a spus șeful diplomației ungare în cadrul unei conferințe de presă susținută împreună cu omologul său moldovean.

Péter Szijjártó a felicitat Moldova pentru derularea cu succes a alegerilor prezidențiale și a declarat că țara noastră poată conta și pe viitor pe sprijinul Ungariei.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.