VIDEO // Țîcu despre discursul Maiei Sandu la APCE: „Aberații de acest gen nu sunt decât o continuitate a mitologiei sovietice”

Liderul Partidului Unității Naționale, Octavian Țîcu a criticat dur prezentarea și discursul președintelui Maiei Sandu la APCE, transmite Telegraph.md

Țîcu a reacționat dur anume la partea discursului șefului statului ce ține de așa-zisul „moldovenism civic” și așa-zisa „națiune moldovenească”.

Conform parlamentarului unionist, astfel de noțiuni reprezintă o continuitate a propagandei sovietice ce adopta astfel de termeni ca „popor moldovenesc”.

„Viziunile pe care unioniștii le au sunt mult diferite față de PAS. Cea mai importantă diferență este viziunea asupra problemei identitare și aici o spun cu toată seriozitatea și îi un avertisment pe care-l dau și doamnei Maia Sandu. Discursul de la APCE este un semnal clar că lucrurile nu merg în direcția pe care noi considerăm, ca unioniști, că ar trebui să evolueze, chestiunile legate de moldovenismul civic, de națiunea moldovenească și alte aberații de acest gen nu sunt decât o continuitate a mitologiei sovietice, privind poporul moldovenesc sovietic și așa mai departe, discuțiile de acest gen trebuie lăsate în altă dimensiune”, a declarat Țîcu, în cadrul unui interviu de la Radio Europa Liberă.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.