VIDEO // Președintele țării a participat la ceremonia de deschidere a Arenei de fotbal pe plajă, situată în parcul “La Izvor”

De Ziua Independenței, a avut loc ceremonia de deschidere a Arenei de fotbal pe plajă, situată în parcul “La Izvor”, din sectorul Buiucani al Capitalei.

Stadionul este unul modern, construit de Federația Moldovenească de Fotbal, cu suportul FIFA și al consiliului municipal Chișinău și are o capacitate de 1100 de locuri, cu posibilitatea de a adăuga 500 de locuri pentru spectatori.

Arena de fotbal pe plajă va putea fi utilizată anul împrejur, indiferent de timp, inclusiv pentru alte probe de sport, gen volei pe plajă, mini-fotbal sau sporturi de contact. De asemenea, în incinta stadionului vor putea fi organizate diverse evenimente cultural-distractive deoarece stadionul este transformabil, datorită platformei mobile cu suprafață artificială.

La evenimentul festiv a participat și președintele țării, Igor Dodon. Șeful statului a salutat schimbările spre bine care au loc în Chișinău în ultimele luni, sub conducerea edilului capitalei, Ion Ceban.

“În pofida pandemiei sunt construite drumuri și trotuare, sunt amenajate și salubrizate spațiile publice și parcurile, renovate trecerile subterane, demontate panourile publicitare și multe alte acțiuni care transformă capitala într-un oraș modern.

Inaugurarea arenei de fotbal pe plajă este, de asemenea, un exemplu de conlucrare eficientă între municipalitate și Federația Moldovenească de Fotbal. Am subliniat că doar prin conjugarea eforturilor tuturor organelor puterii pot fi realizate asemenea obiective importante pentru cetățenii noștri”, a menționat președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.