VIDEO// Președintele țării face dezvăluiri importante: Se fac presiuni mari din exterior și din interior ca sa fie schimbată majoritatea parlamentară

Președintele Igor Dodon susține că în prezent se fac mari presiuni din exterior pentru a schimba majoritatea de guvernare. Șeful statului a declarat în cadrul emisiunii Președintele Răspunde că reprezentanții PDM ar fi supuși unor presiuni foarte mari din exterior, iar prima încercare de a rupe coaliția a fost înaintea vot pentru creditul rusesc. 

„Acum coaliția are 59 de deputați. Sper să dureze mai departe. Dacă nu va rezista, iar o parte sau toți deputații PD vor fi influențați… Eu știu că s-au făcut presiuni mari asupra lor ca să nu voteze pentru creditul rusesc. Eu știu că au fost presiuni din exterior și interior… Dar ei au rezistat și au respectat înțelegerile pe care le-am fixat în acordul de colaborare. Dacă alianța va rezista mai departe, atunci ne vom isprăvi și cu pandemia, dar și cu criza economică”, a declarat Igor Dodon.

Totodată, președintele spune că tot mai clar devine faptul că Maia Sandu este gata să creeze o majoritate parlamentară cu grupul Candu, Șor și PDM.

„Văd că Maia Sandu e gata să facă coaliție cu Candu, Șor, Filip… Dumnezeu să-i ajute. Sincer. Vor să facă o coaliție împreună și să numească un guvern, nu au decât. Vom vedea cu ce se va termina tot. Vreți să vă asumați responsabilitatea în această situație? Asumați-vă și mergeți înainte. Dar eu știu că mulți dintre ei se tem de responsabilitate”, a spus președintele țării.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.