VIDEO// Muzeului militar i-au fost transmise 150 tub-cartușe și pământ prelevat de la memorialele ostaşilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial

Președintele țării, Igor Dodon, a participat astăzi la ceremonia de transmitere Muzeului militar a 150 tub-cartușe de calibru 14,5 mm cu pământ prelevat de la mormintele și memorialele ostaşilor căzuţi în cel de-al Doilea Război Mondial, din circa 160 de localități ale țării. Evenimentul a avut loc la Centrul de Cultură şi Istorie Militară. Despre aceasta șeful statului a povestit pe pagina sa de Facebook.

 “Acțiunea memorială face parte din Planul național de acțiuni consacrate celei de-a 75-a Aniversări a Zilei Victoriei. Este semnificativ și faptul că această acțiune se desfășoară în ziua în care marcăm 76 de ani de la eliberarea Moldovei de sub ocupația fascistă.

Prin organizarea unor asemenea evenimente sunt păstrate în memorie faptele de vitejie ale ostaşilor căzuţi pe câmpul de luptă cu 75 de ani în urmă.

Este foarte important atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare să conștientizăm prețul pe care l-au plătit strămoșii noștri ca astâzi să ne bucurăm de un trai liniștit pe acest meleag și în pace să ne făurim viitorul.

Am exprimat sincere mulțumiri conducerii și militarilor Armatei Naționale pentru implicare și efortul depus în vederea organizării și desfășurării acestei acțiuni comemorative”, a scris președintele.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.