VIDEO// Ministrul german de Externe Annalena Berbock a apreciat foarte mult eforturile Primăriei Chișinău de a ajuta refugiații din Ucraina

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock a apreciat foarte mult eforturile Primăriei Chișinău și în special a Primarului General Ion Ceban, precum și a tuturor locuitorilor capitalei, de a ajuta refugiații din Ucraina.

Astfel, în cadrul unei conferințe de presă care a urmat conferinței de lansare a „Platformei de sprijin pentru Moldova”, creată de Germania, Franța și România, Burbock a remarcat că a fost impresionată de solidaritatea pe care autoritățile și locuitorii din Chișinău, precum și moldovenii din generală, arătată faţă de persoanele care sosesc dintr-o ţară vecină.

„Aproximativ 400.000 de oameni au intrat în Moldova din Ucraina în ultimele săptămâni. Primarul Chișinăului, Ion Ceban, mi-a arătat cum oamenii din orașul său își întâmpinau prietenii și vecinii ucraineni – literalmente cu brațele deschise. În ciuda frigului, oficialii și voluntarii le-au organizat mâncare, cazare și transport. Oamenii le-au deschis porțile, le-au întins o mână de ajutor. Este într-adevăr foarte impresionant și vă aplaudăm”, a spus șeful Ministerului german de Externe.

De amintit că anterior, pe teritoriul municipiului, Primăria Chișinău sau parteneri publici și privați au deschis 45 de centre de cazare pentru refugiați, au dotat Centrul de la Moldexpo (transmis ulterior guvernului) și Centrul de primire și donație pentru refugiați Lukoil. in sectorul Rîscani.

De asemenea, Primăria a oferit și continuă să acorde refugiaților o gamă largă de servicii și asistență, dacă este cazul, inclusiv angajarea acestora și înscrierea copiilor lor în școlile și grădinițele municipale, precum și acordarea de îngrijiri medicale în instituțiile medicale din municipalitatea.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.