VIDEO// Maia Sandu, despre alegeri pe timp de pandemie: Guvernarea va trebui să își asume responsabilitatea penală

Guvernarea va trebui să își asume responsabilitatea penală pentru organizarea alegerile pe timp de pandemie. Declarația a fost făcut de către Maia Sandu în martie 2020, pe când aceasta nu se afla la guvernare. Fostul lider PAS critica decizia autorităților de a organiza un scrutin electoral în circumscripția Hâncești. Sandu spunea că viața și sănătatea cetățenilor sunt supuse riscului.

 „Am discutat neformal cu cei de la Comisia Electorală Centrală și i-am întrebat dacă anulează alegerile și le-am sugerat că trebuie să le anuleze. Ei au zis că au făcut solicitări la Comisia pentru Situații Excepționale”, a declarat Maia Sandu în 2020.

Precizăm că în prezent președintele țării Maia Sandu insistă pe organizarea alegerilor parlamentare anticipate. Asta chiar dacă situația epidemiologică din țară este mult mai gravă decât în martie 2020. De exemplu, în ziua de 15 martie 2020, când au avut loc alegerile din Hâncești, în țară au fost confirmate 23 de cazuri de coronavirus. În data de 4 martie 2021, în Republica Moldova a fost înregistrat un număr record de cazuri noi. Doar într-o zi 1800 de pacienți au fost testați pozitiv cu virusul COVID-19.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.