Video // La doar 15 ani, nominalizată la Premiul Nobel

Are doar 15 ani, dar ar putea să se aleagă cu trofeul Premiului Nobil, după ce discursurile sale despre încălzirea globală au impresionat oameni din diferite colțuri ale lumii, transmite stiridinmoldova.md.

Greta Thunberg este suedeza care a reușit să motiveze mii de studenți să lupte pentru salvarea planetei. Cel mai impresionant discurs al său a fost cel de la ediția de anul trecut a Forumului din Davos. Atunci, adolescenta a vorbit despre importanța „economiei verzi” și a calității biosferei.

„Mă numesc Greta Thunberg, am 15 ani şi sunt din Suedia. Vă vorbesc în numele (mişcării, n.r.) Climate Justice Now! Mulţi oameni cred că Suedia este o ţară mică şi acţiunile ei nu contează, dar eu am învăţat că nu eşti niciodată prea mic ca să schimbi lucurile şi dacă câţiva copii pot ajunge pe prima pagină a ziarelor doar pentru că nu au mers la şcoală, imaginaţi-vă ce am putea face împreună dacă ne-am dori cu adevărat. Dar pentru a face asta trebuie să vorbim sincer, indiferent cât de inconfortabil ar fi.

Spui că îţi iubeşti copiii mai presus de toate şi, cu toate astea, le furi viitorul chiar din faţa ochilor. Până când nu vei începe să te concentrezi pe ceea ce trebuie făcut şi nu pe ceea ce este posibil din punct de vedere politic, nu avem nicio speranţă. Nu putem rezolva o criză dacă nu realizăm că există o criză.

Am venit aici pentru a vă spune că a venit vremea schimbării, fie că vă place sau nu. Puterea adevărată aparţine oamenilor. Vă mulţumesc!”, a spus tânăra.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.