VIDEO // Ion Chicu: Guvernul va aloca bani din bugetul statului pentru restabilirea sistemului de irigare din raioanele Ștefan Vodă și în Căușeni

Guvernul va aloca bani din bugetul statului pentru restabilirea sistemului de irigare din raioanele Ștefan Vodă și în Căușeni. Declarația aparține premierului Ion Chicu, care a a efectuat o vizită de lucru în Ştefan Vodă, unul dintre cele mai afectate de seceta din ultimii doi ani.

În cadrul vizitei, premierul a discutat problemele din sectorul agricol şi a cerut soluții concrete pentru rezolvarea acestora.

„Pentru anul viitor vom aloca bani din buget pentru restabilirea sistemului de irigare, dacă nu restabilim sistemul de irigare în raionul Ștefan Vodă și în Căușeni va trebui în fiecare an să alocăm zeci de milioane de lei pentru compensarea pierderilor”, a declarat Ion Chicu.

Amintim că ieri, la ședința Guvernului, șeful Cabinetului de miniștri a dat asigurări că statul va susține toate ramurile din agricultură, dar în măsura posibilităților bugetare. Ion Chicu a mai spus că subvențiile pentru susținerea agricultorilor, care au avut de suferit din cauza secetei, vor fi plătite până la sfârșitul lunii august.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.