VIDEO // Focar ecologic tolerat de Maia Sandu. Oamenii din Soroca îi cer președintei să intervină

Protest la Soroca. O organizație de tineret și mai mulți localnici au ieșit în stradă, pentru a le cere autorităților și președintelui țării soluționarea problemei ecologice din oraș. În lipsa unei stații de epurare, apele reziduale sunt deversate în Nistru încă de la începutul anilor 2000, ceea ce reprezintă un factor poluant periculos, transmite NTV Moldova.

Activitatea stației de epurare din municipiul Soroca a fost sistată în 2001, din cauza unor defecțiuni care nu au mai fost remediate. În consecință, peste 1.000 de metri cubi de ape reziduale sunt deversate în Nistru în fiecare zi. Soluția a fost identificată de curând, cu ajutorul Băncii Mondiale, care a alocat 11 milioane de euro pentru construcția unei noi stații de epurare la Soroca. Totul a rămas însă doar pe hârtie, după ce președintele Maia Sandu a refuzat să promulge legea care i-ar fi permis Guvernului în demisie să semneze acorduri internaționale.

Participanții la protest au semnat o declarație, în care îi solicită președintelui Republicii Moldova să soluționeze problema lipsei stației de epurare din municipiul Soroca. Anterior, după ce a refuzat să promulge legea care îi permitea Guvernului în demisie să semneze acorduri internaționale, Maia Sandu a postat pe facebook un mesaj, în care menționa că ”Moldova nu are niciun angajament financiar internațional care nu ar răbda două luni pentru a fi semnat”.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.