VIDEO // Deputații Platformei DA recunosc: guvernul Maiei Sandu a luat decizii în defavoarea fermierilor

Guvernul condus de Maia Sandu se face vinovat de faptul că agricultorii din țara noastră nu-și pot vinde marfa în rețelele de magazine mari. O recunoaște chiar deputatul Platformei DA, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari. În cadrul unei întrevederi cu fermierii din satul Cărpineni, Hâncești, Slusari a povestit că anume cabinetul de miniștri al Blocului ACUM a retras din Parlament proiectul de lege, care prevede ca pe rafturile magazinelor 50 la sută din produse să fie autohtone. Decizia Maiei Sandu a fost una în favoarea marilor importatori străini.

„Când noi am venit la guvernare, cinci luni s-a… de fiecare dată puneam întrebarea, când votăm? Ăi, nu votăm, că UE, că probleme, că nu știu ce… Spre marea mea rușine, trebuie să spun că, cu două săptămâni înainte de a fi demis guvernul Blocului ACUM ei au retras această lege din Parlament. Eu credeam că Chicu a retras și făceam gălăgie, dar când am aflat cine a retras, nu am mai făcut mare gălăgie, dar legea a fost retrasă de ai noștri”, a declarat Slusari.

Amintim că proiectul de lege care vine să apere interesele producătorilor locali a fost votat în prima lectură de legislativul precedent. Anul trecut, Guvernul condus de Maia Sandu a retras documentul din Parlament, înainte de a fi votat în lectura finală. La insistența șefului statului, Igor Dodon, documentul a fost retransmis în Legislativ.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.