VIDEO// Contrabanda, subiect de discuții la ședința CSS

Contrabanda a fost subiect de discuții în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, care s-a desfășurat astăzi. Părțile au examinat lacunele din legislație și modificările la Lege, care urmează să fie făcute, pentru a preveni acest tip de infracțiuni.

În cadrul unui briefing de presă, șeful statului a anunțat detalii și despre contrabandă cu valută, care a fost descoperită recent la punctul de trecere Leușeni. Potrivit șefului statului, în scurt timp, dosarul va ajunge pe masa judecătorilor, iar după ce va fi pronunțată decizia finală, banii vor fi transmiși în bugetul de stat.

“Știți că zilele trecută SIS și Vama au depistat la un depozit cutii pentru țigări de contrabandă de zeci de milioane de euro. Astfel de activități vor continua. Chihlimbarul, schemele s-au stopat, spirtul – schemele s-au stopat. Dacă se mai joacă cineva cu asta, vom reacționa ferm și dur”, a spus președintele. 

Precizăm că după ce vameșii au depistat 1,5 mln de euro de contrabandă la punctul de trecere Leușeni au fost efectuate 13 percheziții, la mai multe adrese din țară. În rezultat a fost stopată o tentativă de contrabandă cu țigări, care urmau să ajungă în țările UE.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.