VIDEO // Cavcaliuc semnalează o încercare de intimidare: Se blochează deschiderea contului electoral

Liderul PACE, Gheorghe Cavcaliuc semnalează o acțiune de hărțuială și intimidare politică asupra Partidului Acasă Construim Europa. El declară că presiunile la care sunt supuși membrii partidului PACE nu se limitează doar la abuzurile din partea procurorilor, dar se inventează și alte motive meschine în încercarea de a împiedica participarea partidului la alegeri.

În cadrul unei conferințe de presă, Gheorghe Cavcaliuc povestește despre faptul că partidul PACE a depus cerere la o bancă din Chișinău pentru deschiderea contului electoral. După ce au urmat toate formalitățile și au depus actele necesare, banca tărăgănează mai mult de zece zile oferirea unui răspuns.

„Problemele au apărut acum 11 zile, când am solicitat deschiderea unui cont electoral. Am fost ținut la bancă timp de aproximativ 2 ore, pentru a îndeplini tot felul de formalități. Peste 2 zile, am fost chemați la bancă și ni s-a spus că trebuie să completăm mai multe acte, din nou! Ne-am conformat cerințelor angajaților băncii, după ce de două ori am făcut totul cum ni s-a cerut, ni se cere iarăși să mai așteptăm. E o absurditate când în țară sunt candidați, lideri politici penali, implicați în acte de spălare a banilor de miliarde din alte țări – lor li se deschid ușor conturi electorale. Pe de altă parte, un partid ale cărui tranzacții sunt transparente, care nu a avut vreo dată probleme legate de deservirea conturilor sale, este blocat de bancă”, spune Cavcaliuc.

Partidul PACE califică aceste acțiuni drept o încercare de intimidare a membrilor săi și bănuiește, că și aceste acțiuni au fost puse la cale la acea ședința secretă cu participarea procurorilor de rang înalt, politicienilor corupți și a interlopilor, despre care acum câteva zile a dezvăluit Gheorghe Cavcaliuc.

Tot astăzi, Cavcaliuc a atras atenția asupra unei alte acțiuni de presiune politică. Unul dintre candidații PACE, care activează la acea bancă, a fost persecutată de superiorii săi, după care transferată într-o altă filială cu un salariu mai mic.

„Precizăm că este vorba despre șeful adjunct al departamentului de finanțe PACE. Anterior ea a prezentat și o analiză-investigație privind furtul miliardului, ilegalitățile comise de politicieni corupți și abaterile din sistemul bancar. Aceste represalii au fost făcute la indicația directă a bandiților de la guvernare și se înscrie în campania de intimidare și persecutare a membrilor PACE.”

Liderul PACE a venit cu o solicitare către Procuratură, Banca Națională, Ministerul de Interne, Promo Lex, OSCE și observatorii internaționali să analizeze toate circumstanțele acestui caz, iar persoanele vinovate de tergiversare intenționată de blocare a activității partidului PACE să fie sancționate.

Amintim că anterior, liderul PACE a făcut dezvăluiri despre cazul în care a fost implicată în decembrie 2016, candidata nr.8 pe lista partidului PAS la alegeri parlamentare, Nata Albot, aceasta fiind depistată cu substanțe narcotice asupra sa, pe aeroportul Chișinău.

Mai mult, Cavcaliuc susține că săptămâna trecută, într-o clădire de stat s-au întâlnit mai mulți procurori, politicieni și persoane din mediul criminal. Scopul acestei întâlniri a fost de găsirea unei căi prin care să nu permită lui Cavcaliuc și Partidului Acasă Construim Europa să participe la alegerile parlamentare anticipate.

Liderul PACE a promis să prezinte noi detalii despre schemele de corupție în rândul candidaților la funcția de deputat și alți funcționari de rang înalt. Cavcaliuc susține că pe listele electorale există în jur de 30 de persoane care au probleme penale.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.