Victor Ciobanu de la Jurnal TV, atacă un institut american, pentru că sondajul realizat de ei arată că PDM este clasat pe locul doi

Victor Ciobanu, expert de curte de la Jurnal TV, atacă Institutul Republican Internaţional din SUA, deoarece ultimul sondaj realizat de ei arată că PDM este clasat pe locul doi în topul formaţiunilor politice, transmite stiridinmoldova cu referire la today.md.

Într-o postare pe facebook, Ciobanu s-a arătat supărat că institutul american nu a luat în seamă blocul binomului Sandu-Năstase și calculează aparte șansele PAS și PPDA la alegeri.

Marele „expert” Ciobanu atacă presa care a reflectat cifrele IRI, fără să le interpreteze în favoarea patronilor săi, dar nu zice un cuvânt că sondajul a fost făcut în decembrie, înainte ca blocul binomului Sandu-Năstase să fie înregistrat oficial de Comisia Electorală Centrală.

Şi un fost adjunct al lui Andrei Năstase, Aliona Mandatii atacă IRI din acelaşi motiv. Această aruncă pietre în curtea casei de sondaje care a colectat în Moldova datele pentru IRI.

„Dacă vă amintiţi, ei şi în prezidențiale făceau sondaje suspecte, cu multe semne de întrebare”, a scris Mandatii, pe Facebook.

Amintim că potrivit studiului realizat de IRI, pentru socialiști ar vota 39 la sută dintre respondenții cu opțiuni de vot clare, comparativ cu 32% în septembrie – octombrie 2018. Partidul Democrat din Moldova a crescut cu 2 puncte procentuale și se bucură de încrederea a 14 la sută dintre cetățeni. A crescut ușor PAS, pentru care ar vota 13%, comparativ cu 12%, în toamna anului trecut. În același timp, PPDA a pierdut 3 puncte procentuale și este creditat acum cu 8% din sufragii. Sub pragul electoral de 6 la sută se plasează Partidul Șor, care a crescut cu un punct procentual față de studiul precedent. Nouă la sută dintre cei intervievați nu au vrut sau nu au știut cum să răspundă. Numărul indecișilor s-a redus de la 15%, câți erau în toamna anului trecut.

Share this Post!

Related post

0 Comment