Vicepreședintele Parlamentului face dezvăluiri scandaloase despre răpirea lui Ceaus

Președintele Maia Sandu i-a făcut o favoare omologului său ucrainean prin aprobarea răpirii, la Chișinău, a fostului judecător Nicolae Ceaus și scoaterea acestuia din țară într-un portbagaj. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Vlad Batrîncea, care susține că subiectul a fost discutat înainte de răpire la telefon de cei doi șefi de stat sau de reprezentanții acestora.

”Procedura nu a fost deloc oficială. A fost o înțelegere la telefon. Președintele Zelenski sau un reprezentant de-al său a discutat cu doamna Sandu sau cu cineva din consilierii săi și s-au înțeles. Astfel s-a ajuns la aceea că un cetățean a fost scos în portbagaj din țară. Din partea celor din Moldova, care au participat la acest act, a fost un cadou pentru Zelenski. Este o încălcare vădită a legilor, inclusiv internaționale. Autoritățile din Ucraina au desfășurat o acțiune specială pe teritoriul unui stat străin fără ca să coordoneze acțiunile sale cu instituțiile țării respective. Considerăm, destul de argumentat, că Maia Sandu i-a făcut o favoare lui Zelenski”, a declarat Batrîncea.

Săptămâna trecută, președintele Comisiei parlamentare de anchetă, Vasile Năstase, a declarat că răpirea ex-judecătorului ucrainean Nicolae Ceaus reprezintă un atentat direct la securitatea națională a Republicii Moldova, prin faptul că anumite servicii străine au pătruns pe teritoriul țării și au participat la acest act. Parlamentarul a menționat că ancheta va investiga și dacă acest comando străin a fost asistat pe teritoriul Republicii Moldova de anumite instituții ale statului. De asemenea, comisia a stabilit că Președinția deține unele detalii foarte importante pe acest caz.

Raportul comisiei urmează să fie prezentat în plen. În baza raportului, Parlamentul va adopta o hotărâre în care va prezenta concluziile anchetei și recomandările către instituțiile responsabile ale statului.

Amintim, ex-judecătorul ucrainean, Nicolae Ceaus, a fost răpit din centrul Chișinăului, în data de 3 aprilie. Acesta a fost transportat ilegal în Ucraina cu o mașină cu numere diplomatice, care îi aparține Ambasadei Ucrainei la Chișinău.

Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.