Vezi imagini! PAS-ul Maiei Sandu merge pe urmele lui Vlad Plahotniuc.

Radu Marian, deputat PAS, anunță mobilizarea simpatizanților la ușa Curții Constituționale, în apărarea fotoliului obținut de către Domnica Manole contrar procedurilor legale, mergând pe urmele lui Vlad Plahotniuc, transmite telegraph.md.

Printr-un mesaj publicat pe Facebook, Radu Marian anunță: ”Mobilizare! Vă îndemn să mergem cu toții acum la Curtea Constituțională! Majoritatea Dodon-Șor-Plahotniuc planifică o lovitură asupra Curții și încearcă să submineze ordinea constituțională”.

Îndemnul PAS este similar acțiunilor lui Vlad Plahotniuc și ale PDM, din vara anului 2019, atunci când democrații au instalat corturi în fața Curții Constituționale, pentru a împiedica destituirea judecătorilor docili.

Atunci, fiind o perioadă tensionată, acțiunile celor din PDM au fost condamnate de către PAS, PPDA, societatea civilă și ”partenerii externi”, insistându-se că țara a fost capturată, iar judecătorii CC trebuie să plece în baza Declarației cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Republicii Moldova, document votat de ACUM (PPDA-PAS) și PSRM.

Amintim că Parlamentul a votat astăzi Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al Curții Constituționale, după care și o hotărâre prin care a fost anulată numirea Domnicăi Manole în funcția de judecător la CC. Astfel, începând de astăzi Domnica Manole nu mai este judecător la Curtea Constituțională.


Share this Post!

Related post

0 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published.